تغییرات اقلیمی

دنیای زیبای ما

ما در دنیای زیبایی زندگی می کنیم . دنیایی پر از شگفتی ها! دنیایی از کوه های سر به فلک کشیده، اقیانوس های عمیق، دنیایی پر از زندگی و شادی. این دنیایی است که ما آن را خانه می نامیم.

تغییرات اقلیمی 1

در اینجا ما سلطنت می کنیم. ما فن آوری جدید را که شبیه معجزه است طراحی می کنیم، ما ستاره ها را رصد کنیم. ما چیزهای شگفت انگیزی می سازیم، ما جهان و کیهان را مطالعه می کنیم. ما سعی می کنیم با ابزارهای جدید که هدف آنها بهبود همه چیز است زندگی خود را آسان تر و آسان تر کنیم.

تغییرات اقلیمی 2

راحت تر بله … اما آیا بهتر نیز هست؟ خانه ما بهای وحشتناکی می پردازد. 

ما زمین را تغییر می دهیم. پرندگان و حیواناتی را که این سیاره را با آنها شریک هستیم، می کشیم.

تغییرات اقلیمی 3

ما زندگی هم نوعانمان را نیز به خطر می اندازیم.

دنیا در حال تبدیل شدن به یک کویر است. سطح اقیانوس ها در حال افزایش است، زیرا یخچال های طبیعی در حال ذوب شدن هستند، گرما در حال افزایش است. محصولات زراعی از بین می روند. یک هیولا وجود دارد که زمین را تعقیب می کند.

نام آن… تغییرات اقلیمی است

تغییرات اقلیمی 4

انسان ها خالق آن هستند. این داستان آن چیزی است که ساخته ایم. این داستان خیانت ما به خانه خود است. این که به خانه خود زمین خیانت می کنیم .

حدود ۱۲۰۰۰ سال پیش، زمین وارد مرحله جدیدی شد. عصر زمین شناسی به نام هولوسن ، زمین بهشت بود. انسان ها برای ۲۰۰۰۰۰ سال در زمین پراکنده بودند اما تا قبل از هولوسن، ما هرگز شرایطی به این خوبی نداشتیم.

تغییرات اقلیمی 5

در این دوران ورقه های یخی غول پیکری که نیمکره شمالی و بخش بزرگی از جنوب نیمکره زمین را پوشانده بودند، به سمت قطب شمال و جنوب عقب نشینی کردند و جهان وارد دوره جدیدی از فراوانی شد. جنگل های جدید رشد کردند و زندگی شکوفا شد . آب و هوای جهان گرم تر و سپس تثبیت شد. از آن زمان، برای حدود 11000 سال گذشته، همیشه آب و هوای زمین پایدار و آرام بوده است.

انسانها برای 200000 سال در زمین پراکنده بودند اما تا قبل از هولوسن، ما هرگز شرایطی به این خوبی نداشتیم

در طی ۱۱۰۰۰ سال، ما شکوفا شده ایم، کشاورزی را کشف کردیم، در روستاها و شهرها ساکن شدیم. ما هنر را ایجاد کردیم و تمدن های بزرگی را ساختیم. اهرام مصر، تمدن دره سند، جیروفت، موریان، امپراتوری های بزرگ مایا و امپراتوری ایران و روم همه در دوران هولوسن اتفاق افتادند. 

تغییرات اقلیمی 6

این همه به دلیل گسترش کشاورزی و رونق تجارت بود. ما بذرها را کاشتیم، ابزارها را ساختیم و داشته های خود را با هم مبادله کردیم ، ما رشد کردیم.

اجداد ما شروع به پاکسازی جنگل ها کردند تا محصولات بیشتری بکارند، به آرامی رد پای ما گسترش یافت. در آن زمان بسیاری از مناطق اروپا، آمریکای شمالی و هند پوشیده از جنگل های انبوه بودند.

تغییرات اقلیمی 7

همه چیز بسیار آهسته اتفاق افتاد. بیش از هزاران سال تأثیر انسان بر محیط هنوز خیلی کم بود. زمین منابع کافی برای جایگرین کردن چیزهایی که از بین می رفت را داشت. اما با گذشت قرن ها، ما شروع به استفاده سریع تر و سریع تری از منابع زمین کردیم.

تغییرات اقلیمی 8

در حدود 500 سال پیش، جنگل های باستانی اروپا اکثرا از بین رفته بودند و حتی در سایر نقاط جهان، جنگل ها در حال عقب نشینی بودند. انسان ها همیشه از منابع زمین استفاده کرده اند. درختان، مواد معدنی مانند آهن، یا حیوانات برای اهلی کردن و غذا، ما همیشه می خواستیم سیاره چیزهای بیشتری به ما بدهد. اما حدود 250 سال پیش، اتفاقی افتاد.

تغییرات اقلیمی 9

عصر صنعتی عصر ماشین ها تا آن زمان برای کار بیشتر از ابزارهای دستی استفاده می کردیم، در نتیجه آسیبی که به زمین و طبیعت می زدیم اندک بود. اما با ماشین آلات ما می توانستیم هر کاری انجام دهیم. برای اولین بار ما شروع به استفاده از ماشین آلات کردیم.

تغییرات اقلیمی 10

با استفاده از ماشین بافندگی، ماشین بخار، به تولید انبوه کالا برای تجارت پرداختیم . ما سوخت های فسیلی مانند زغال سنگ و نفت را برای راه اندازی ماشین های نیرومندی که به کار گرفتیم سوزاندیم. همه جنبه های زندگی امروز ما از انقلاب صنعتی سرچشمه می گیرد. اتومبیل، هواپیما، تلفن همراه، پرواز فضایی، کامپیوتر، این ها همه از ۲۵۰ سال پیش شروع شد. انقلاب صنعتی اگر چه آتش پیشرفت بشر را روشن کرد، اما از سوی دیگر سایه تاریک خود را نیز گسترش داد: تغییر دادن آب و هوا.

تغییرات اقلیمی 11

زمین بسیار قدیمی است . بیش از چهار میلیارد سال قدمت دارد. زندگی روی زمین از بیش از سه میلیارد سال پیش آغاز شد، از کجا می دانیم؟!

زیرا قدیمی ترین فسیل های متعلق به این زمان است.

فسیل چیست؟ این سیاره خانه ای انواع گوناگون و کیج کننده ای از گیاهان، درختان و جانوران بوده است. همه درختان و موجودات از جمله انسان اساساً از کربن ساخته شده اند. همانطور که آنها می میرند بقایای آنها در زمین باقی می ماند و طی هزاران سال به اشکال کربن در زمین ظاهر می شوند : زغال سنگ، گاز و نفت، ذخایر فسیلی زمین اینگونه تشکیل شده اند.  

تغییرات اقلیمی 12

ما شروع به کندن معادن زغال سنگ و حفر چاه های نفت برای استفاده از انرژی آنها کردیم تا با انرژی آن چرخ ماشین های خود را به حرکت در آوریم. ما با این کار سوختهای فسیلی تولید کردیم .

تغییرات اقلیمی 13

بنیان شکوفایی و مدرن شدن ما استفاده از سوختهای فسیلی بود. تقریباً برای هر کاری که انجام می دهیم، زغال سنگ و نفت می سوزانیم. ما در اعماق زمین حفاری می کنیم. زغال سنگ را استخراج می کنیم، نفت را استخراج می کنیم و آن را می سوزانیم. ما زندگی خود را می کنیم  اما آنقدر کنده ایم و سوزانده ایم که تعادل هولوسن را به هم زده ایم.

هر چه زغال سنگ و نفت بیشتری بسوزانیم، دی اکسید کربن بیشتری در جو زمین آزاد می کنیم. این دی اکسید کربن در جو زمین جمع می شود. دی اکسید کربن گرمای خورشید را به دام می اندازد و جهان داغ تر می شود . جهان در حال تبدیل شدن به یک کوره است و گرما، آب و هوا را تغییر می دهد. زمین کم کم دارد غیر قابل زندگی می شود.
زمین اکنون 1.2 درجه سانتیگراد از دویست سال پیش گرم تر است، اگر به همین منوال ادامه دهیم، تا سال 1430 ، دمای جهان 2.4 درجه سانتیگراد گرم تر خواهد بود.

اگر این اتفاق بیفتد، سطح دریا شروع به بالا آمدن خواهد کرد. شهرهایی مانند بمبئی و کلکته، اهواز ، بصره و بوشهر ممکن است متروک شوند.

یخچال های طبیعی هیمالیا شروع به ناپدید شدن خواهند کرد. رودخانه هایی مانند گانگا و بر هما پوترا همیشه سیلابی خواهد بود و زمانی که یخچال ها ناپدید می شوند، رودخانه ها خشک می شوند.

تغییرات اقلیمی 14

در این هنگام، در طول روز امواج گرما بیرون رفتن از خانه را غیر ممکن می کند. حتی در خانه نیز تحمل گرما رنج آور خواهد بود . طوفان های عظیم اقیانوسی به وجود خواهند آمد و هر سال به هند حمله خواهند کرد. تامین آب آشامیدنی سخت تر و سخت تر خواهد بود. دایره قطب شمال و گرینلند تمام یخ های خود را از دست خواهند داد. جنگلها هر سال می سوزند. از عمیق ترین جنگلها تا بلندترین کوهها حیوانات از گرسنگی خواهند مرد. اپیدمی ها و بیماری های همه گیر مانند کوید 19 یا کرونا ممکن است رایج تر شوند.

برای تمام دنیا آینده ترسناکی است

تغییرات اقلیمی 15

  با این حال امید وجود دارد.  

تغییرات اقلیمی 16

ما نیازی به سوزاندن زغال سنگ و نفت نداریم. در واقع، کل جهان می تواند تا سال 1430 سوزاندن سوختهای فسیلی را متوقف کند. بدون سوخت های فسیلی، بدون دی اکسید کربن اضافی در جو ، دیگر گرما نیست.

تغییرات اقلیمی 17

اگر همه کشورهای جهان به سوختهای فسیلی نه بگویند می توانیم هیولای تغییرات آب و هوایی را شکست دهیم.

انسان ها باهوش هستند و ما قبلا فن آوری ها یی که می توانند انرژی را از خورشید، باد و آب تولید کند، ساخته ایم.

تغییرات اقلیمی 18

اگر همه کشورهای جهان به سوختهای فسیلی نه بگویند، میتوانیم هیولای تغییرات آب و هوایی را شکست دهیم

تغییرات اقلیمی 19

ما در دنیای زیبایی زندگی می کنیم . ما می توانیم این زمین زیبا را با شگفتی هایش حفظ کنیم.
دنیایی با کوه های سر به فلک کشیده، با اقیانوس های عمیق ، دنیایی مملو از زندگی و شادی
این دنیایی است که ما آن را خانه می نامیم

تغییرات اقلیمی 20

  تغییرات اقلیمی چیست؟

تغییرات اقلیمی به تغییرات طولانی مدت در الگوهای آب و هوایی و درجه حرارت گفته می شود. این تغییرات می توانند طبیعی باشند، مثلا تغییراتی که بر اثر نوسانات چرخه خورشیدی ایجاد می شوند . اما از قرن ۱۹ به بعد فعالیت انسانها دلیل اصلی ایجاد تغییرات آب و هوایی بوده است و بیشتر به استفاده از سوختهای فسیلی مانند ذغال سنگ و نفت و گاز مربوط می شود.

استفاده از سوختهای فسیلی منجر به تولید گازهای گلخانه ای می شود که مانند پتویی اطراف زمین را می پوشانند و با به دام انداختن گرمای خورشید، باعث افزایش دمای کره زمین می شوند . کربن دی اکسید و متان از گازهای گلخانه ای هستند که در ایجاد تغییرات اقلیمی نقش دارند. این گازها با سوزاندن بنزینی که ماشین ها را به حرکت در می آورد یا ذغال سنگی که برای گرمایش به کار می رود تولید می شوند. تخریب جنگل ها و دشت ها نیز می تواند از دلایل تولید شدن گاز کربن دی اکسید باشد. زباله هایی که در زمین دفن می شوند  نیز یکی از منابع اصلی متان هستند. تولید برق، صنایع حمل و نقل و کشاورزی نیز در تولید گازهای گلخانه ای نقش پررنگی دارند.

تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر زندگی انسان ها دارد؟

گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی یکی از مهمترین نگرانی های دانشمندان در قرن اخیر بوده است. تحقیقات نشان می دهند که پدیده های آب و هوایی شدید، ناشی از تغییر اقلیم بر تولید محصولات غذایی مختلف از جمله محصولات کشاورزی، باغداری و ماهیگیری در سراسر جهان تأثیر گذاشته اند و این مسئله موجب از بین رفتن امنیت غذایی می شود. 

نقطه
Logo