این مقاله درباره سوره یوسف آیات 21 تا 22 از قرآن کریم است که به حمایت الهی از حضرت یوسف و بخشش حکمت و دانش به ایشان اشاره دارد. در این آیات، خداوند یوسف را در سرزمین مصر یاری کرد تا بتواند مقام و منزلتی به دست آورد و همچنین به او علم تأویل احادیث بخشید. این مطلب نشان میدهد که خداوند همواره از بندگان صالح و نیکوکار خود حمایت میکند و به آنها پاداش میدهد چرا که الله بر تمام امور مسلط و داناست.
[i] این جمله و نیز بالا کشیده شدن یوسف با یک سطل آب، نشان میدهد که او در سنین کودکی بوده است. خریدار او نیز هنوز “عزیز مصر” نشده بود. به برکت وجود یوسف، او به تدریج مشاغل مهمتری پیدا کرد تا روزی که “نخست وزیر” مصر شد.
[ii] این علم، فقط تعبیر خواب نیست، بلکه بسیار فراتر از آن است. تأویل یعنی برگرداندن هر چیز به اصل خود. حدیث هم به معنی سخن، واقعه و رویداد است. صاحب علم «تأویل حدیث»میتواند از نشانههای اندک، به حقایق مهمی که در پشت آن است، آگاه گردد. فرقی نمیکند که نشانهها در خواب باشد یا بیداری.
[iii] با دانستن این آیه می فهمیم که هرگز به خداوند اعتراض نکنیم.
[iv] هر کس حکمت می خواهد، باید احسان کند طبق آیه به او حکمت و علم داده می شود
تعبیر این آیات در استخاره با قرآن
خوب است :
فرزندانت را گرامی بدار؛ آنها به تو سود می رسانند و خودشان هم اهل دانش و هنر خواهند شد. خدا بر کار خویش، مسلّط و تواناست ولی بیشتر مردم نمیدانند. ما به نیکوکاران، اینگونه پاداش میدهیم